4.01.2007

Е,случва се и това...


-Нали знаеш... случва се... Не питай сега "Кое?", повече от ясно е, че знаеш. - тя се усмихна и продължи да прави сапунени мехури, които се носеха и въртяха около нея като че тя бе Слънцето, а те - планетите.
-Как мога да знам, щом не казваш? - попита приятелката й, вперила уплашен поглед в нея- Ама ти наистина се побъркваш, знаеш ли? Говориш толкова странно, сякаш трябва да знам всичко, по дяволите, а как мога?
Момичето с бялата дреха спря да прави сапунени балончета и стреснато я погледна.
-Искаш да кажеш, че...че не знаеш???
-Кое да знам?
-Н-не знаеш-в гласът й като никога се долавяха треперливи нотки-Не знаеш ли...не знаеш ли, че сапунените мехури са като мечтите? Не знаеш ли, че във всеки един от тях аз влагам...много? Че във всеки един се крие непознат и красив свят?
-Ти наистина си се побъркала!- другото момиче се надигна рязко от пода, стигна бързо до вратата, отвори я със замах...ТРЯС. И малката мечтателка остана сама с илюзийте си.
"Никой не вярва"-помисли си.
Беше готова да заплаче, когато...
-Аз знам...-пред нея стоеше една...странна жена. Беше като изтъкана от сънища, излъчваше бледо-синьо сияние и предизвикваше у човек чувството, че току-що е попаднал в някоя приказка...
Тя не си направи труда да попита коя е. Знаеше.
-Наистина ли знаеш? Кажи ми честно. Наистина ли?
-Наистина.-леко кимване с глава. Не, тя не лъжеше. И знаеше. Знаеше! Протегна ръка към един от цветните балони и той сякаш кацна в дланта й...
-Лъжа ли се-пророни-Това е твоя свят.
Момичето не усети кога усмивката озари лицето й.
-Той е.
-Някой вярва-рече непознатата, после махна с ръка и изчезна в мъгла.
Още една усмивка.
"Някой вярва"
Отпусна се назад и продължи да гради светове в мехурчета...


Няма коментари: